Old People (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)

Volgens ‘IMDb’ met een budget van 5€ is dit zeker echt wel een hele leuke zit hoor. Ik ben het eigenlijk eens met wat ‘Noodless’ ook al zegt. Achteraf is dit een hele verassende en vooral best vermakelijke horror film die juist buiten verwachtingen best goed presteert. Dat het even wennen is, dat lijkt me best wel duidelijk, dit concept heb ik zelf nog nooit gezien en wellicht zorgt de film daardoor juist wel voor verfrissing. Ik wist echt niet wat mij te wachten stond. Achteraf had de film toch wat korter gemogen, hierdoor resulteerde er vaak wat dode momenten waardoor de film zijn kracht wat verloor. Toch was dit één van de weinige minpunten die deze film heeft.

De film opent supersterk, eigenlijk zoals je het altijd wilt. Direct, snel en zonder enige moeite. Het Duitse aspect had juist een leuke touch aan deze film, en de oudere mensen deden het leuk. Het is eigenlijk heel vaak en heel makkelijk te denken, al die ouderen mensen zijn toch juist makkelijk te overmeesteren? Het is toch niet zo moeilijk om zo’n oud lijf uit te houden. En dat is iets waar ‘Fetscher’ juist een goede stap maakte om zo’n intro in de film te stoppen. Waar we dus toch duidelijk zien dat de ouderen overgenomen waren door een bepaalde demon, zeker wanneer hij naar buiten brult en zo die verpleegster neer slaat. Dit was eigenlijk het moment dat je de verandering in de man zijn ogen zag, zijn lichaam was overgenomen en heel erg sterk. Overigens één van de sterkste misschien wel de sterkste scenes uit deze hele film. Waar de spanning echt te voelen was in een donkere en angstaanjagende setting met een grauw tintje, waar we eigenlijk het begin van de apocalypse zagen gebeuren.

‘Fletscher’ kiest daarna zorgvuldig voor de ontmoeting met de hoofdpersonages, hun familieband en de setting waar we eigenlijk een hele tijd of misschien wel de hele tijd zullen verblijven met leuke scenes in aankomst. De cast is wat dat betreft prima, ik ken verder niet zo goed wat nog meer Duitse actrices en acteurs zijn dus een redelijke vergelijking zal ik niet kunnen maken, ze waren doorsnee, deden het leuk en waren vooral niet houterig, gelukkig maar. De meeste credtis gaan toch wel naar de meeste oudjes, die hoewel hun rollen allemaal aangepast zijn aan hun leeftijd (weet dat ook de oudjes in de film nogal stroef bewegen en totaal niet snel zijn), ze deden het leuk en de meeste waren erg psychopathisch bezig. Dat maakte de rollen toch een stukje leuker.

Daarnaast drukt ‘Fletscher’ ook nog eens met zijn vinger op de zere wond. Hiermee bedoel ik voornamelijk dat hij een goed contrast brengt wat er hedendaags eigenlijk met de oudere bevolking gebeurd, en ook hoe de jongeren zich tegenwoordig vooruit bewegen. Hiermee licht hij heel mooi de pijnlijke situatie uit hoe de oudere mensen behandeld worden, vaak gezien als een stuk vuil die worden weggemoffeld in een eenzame woning en waar een ieder te druk is in zijn privéleven om wellicht een uurtje langs te gaan maar, vervolgens wel de halve avond kunnen ‘Netflixen’. Nu is dit natuurlijk wel wat overdreven, dat weet ik ook maar, hij weet goed om te gaan met de realisme. De koude, kille en vooral eenzame setting was goed te voelen, en vooral goed af te lezen van de gezichten, prachtig die kille stille omgeving in het verzorgingstehuis waar je ook de houding van de verpleger zag.

Voor de rest even naar de topic van de film, de horror wat de film te bieden. Want hoewel het waarschijnlijk erg moeilijk werken was met zulke fossielen vond ik de horror best leuk. We zien geregeld een in geslagen hoofd of mensen die leiden aan een hoofd trauma omdat er een ijzeren bal naar hun toe was gegooid. De hele film zit vol met dit soort leuke kills, waar de verpleging en de jongere generatie nergens meer veilig zijn voor de oudjes.

Ik ga nog maar even goed mijn opa en oma in twijfel nemen of ze niet bezeten zijn, en ondertussen denk ik dat deze film echt wel meer aandacht verdient want ik denk dat meerdere mensen deze film wel kunnen waarderen. De film is ondanks zijn 90 minuten niet altijd even makkelijk uit te zitten, toch blijft de film constant duister en zit er een naar sfeertje aan. Ook zeker voor de mensen die mee doen aan de ‘Horrorfilm Challenge’ kunnen hier best een poging aan wagen.

Old People (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Yorktown VA Real Estate - Yorktown VA Homes For Sale | Zillow
Homes for Sale in Yorktown, VA with Newest Listings | realtor.com®
Lexi Vonn
Southside Grill Schuylkill Haven Pa
Call Follower Osrs
Mawal Gameroom Download
Breakroom Bw
Identogo Brunswick Ga
Erskine Plus Portal
finaint.com
Gon Deer Forum
Maplestar Kemono
Illinois Gun Shows 2022
Razor Edge Gotti Pitbull Price
How pharmacies can help
Jalapeno Grill Ponca City Menu
Msu 247 Football
Apply for a credit card
Huntersville Town Billboards
Brazos Valley Busted Newspaper
Like Some Annoyed Drivers Wsj Crossword
A Man Called Otto Showtimes Near Cinemark University Mall
F45 Training O'fallon Il Photos
Hctc Speed Test
Move Relearner Infinite Fusion
Fiona Shaw on Ireland: ‘It is one of the most successful countries in the world. It wasn’t when I left it’
EVO Entertainment | Cinema. Bowling. Games.
Dhs Clio Rd Flint Mi Phone Number
Marlene2995 Pagina Azul
Publix Christmas Dinner 2022
Allegheny Clinic Primary Care North
Syracuse Jr High Home Page
Does Circle K Sell Elf Bars
Spy School Secrets - Canada's History
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Justin Mckenzie Phillip Bryant
Jefferson Parish Dump Wall Blvd
Today's Gas Price At Buc-Ee's
Leena Snoubar Net Worth
Ramsey County Recordease
Charli D'amelio Bj
Natasha Tosini Bikini
Royals Yankees Score
City Of Irving Tx Jail In-Custody List
Sc Pick 3 Past 30 Days Midday
Egg Inc Wiki
Motorcycle For Sale In Deep East Texas By Owner
Quest Diagnostics Mt Morris Appointment
Lux Funeral New Braunfels
Research Tome Neltharus
Okta Hendrick Login
O'reilly's Eastman Georgia
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5231

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.